Despre localitate

Conțești este o comună în județul Dâmbovița, Muntenia, România, formată din satele Bălteni, Boteni, Călugăreni, Conțești(reședința), Crângași, Gămănești, Heleșteu și Mereni.

 

harta

 

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna Conțești făcea parte din plasa Ialomița a județului Dâmbovița și era formată din satele Conțeștii de Jos, Călugăreni și Heleșteu, având în total 1092 de locuitori. În comună funcționau trei biserici și o școală mixtă ce fusese înființată în 1858 și în care învățau 30–50 de elevi. În acea perioadă, pe teritoriul actual al comunei, mai funcționa și comuna Bălteni, aflată în aceeași plasă și formată din satele Bălteni, Călugăreni și Stănești, cu 844 de locuitori.

În 1925, Anuarul Socec consemnează comuna ca fiind alcătuită din satele Călugăreni, Conțeștii de Jos și Conțeștii de Sus, cu 1653 de locuitori în plasa Ghergani a aceluiași județ. Comuna Bălteni era în aceeași plasă și cuprindea satele Bălteni, Călugăreni-Mereni, Stănești și Heleșteu (transferat de la comuna Conțești), având o populație de 1580 de locuitori.

În 1950, cele două comune au fost incluse în raionul Titu din regiunea București. În 1968, raioanele și regiunile s-au desființat, iar comunele au revenit la județul Dâmbovița, comuna Bălteni fiind desființată și inclusă în comuna Conțești.

primarie 1

Comentariile sunt închise.