Cultura plantelor

shutterstock_93719143Societatea noastra are ca obiect principal de activitate agricultura, in special cultivarea plantelor de camp, ramura de baza a productiei vegetale.În această zonă se găsesc condiții favorabile cultivării cerealelor, grâul de toamnă, porumbul, floarea soarelui, orzul de tomnă, rapița, ovăzul, lucerna având rezultate foarte bune.

Producția realizată la culturile de cereale este valorificată prin societățile agricole de profil.

Noi suntem o societate agricolă autorizată pentru producerea , condiționarea , ambalarea și depozitarea semințelor de păioase.Sectorul vegetal face posibilă valorificarea muncii prin punerea pe piaţă, atât a surplusului de cereale obţinute din cadrul sectorului cultura plantelor, cât şi a produselor obţinute prin prelucrarea superioară laptelui, în cadrul fabricii de procesare a laptelui.

shutterstock_166209635Societatea noastră este axată pe producerea de cereale pe aproximativ 60% din suprafaţa arabilă, iar restul suprafeţei este destinată producerii furajelor pentru ferma zootehnica.

Se practică rotaţia culturilor, principalele culturi fiind reprezentate de grâu, porumb, floarea-soarelui şi rapiţă. Suprafaţa ocupată de principalele plante cerealiere luate in cultură, respectiv, grâu si porumb, reprezintă 50% din suprafaţa totală alocată în fiecare an, cultivării.

O parte din producția de cereale o utilizăm pentru sectorul zootehnic.

Comentariile sunt închise.