Creşterea animalelor

Ferma zootehnică  deţine un număr total de 120 capete caprine din rasa murciano-granadina, 25 bovine din rasa baltata neagra și 18 cabaline din rasa pura spaniolă.

murciana-granadinaCresterea caprinelor

Rasa de capre Murciano-Granadina este cea mai importanta rasa de caprine pentru lapte din Spania, atat din punct de vedere al numarului de animale cat si al productiei. De asemenea, este rasa cu cea mai mare distributie geografica si repercusiune internationala. Aproximativ toata productia de lapte obtinuta de la aceasta rasa este destinata productiei de branzeturi.

In Spania, rasa de capre Murciano Granadina este apreciata pentru simplitatea sa, performantele ridicate si productia excelenta de lapte.

Descriere Rasa Murciano-Granadina

Rasa Murciano Granadina isi primeste numele datorita regiunilor de unde provine. Actualmente este intalnita in sase regiuni din Spania: Murcia, Andaluzia, Valencia, Castilla – La Mancha, Catalonia si Insulele Baleare.

Se adapteaza foarte usor la diferite medii, mai ales daca adaptarea se face la varste fragede.

Capra din rasa Murciano Granadina este un animal de dimensiuni mici, comparativ cu alte rase de capre. La maturitate, femelele ating o greutate de 40-55 de kilograme, iar masculii de 50-70 de kilograme. Corpul este acoperit de un par uniform, de culoare neagra sau maro inchis (nu se accepta nici un fir de alta culoare). Femelele au parul mai scurt si mai subtire, in timp ce masculii il au mai lung si mai rezistent.

Caracteristicile cele mai remarcabile la aceasta rasa o reprezinta usurinta pentru muls, sezonul de reproductie, rezistenta si marea capacitate pentru pasunat.

Productie

Este o rasa de lapte, productia de lapte fiind de 530 litri / lactatie normala (de 210 zile) la capre incepand cu a doua fatare. Media de grasimi oscileaza intre 5,6 – 5,8 %, iar proteinele intre 3,6 – 3,8 %.

Exista turme in care peste 25% din animale au o productie ce depaseste 715 litri, precum si exemplare cu peste 1.000 litri, obtinandu-se o productie maxima de 1294 litri.

Productia de lapte ridicata a rasei, alaturi de rezistenta si capacitatea acesteia de a folosi sub-produsele agricole si ale industriei agro-alimentare fac ca aceasta sa fie foarte competitiva in comparatie cu alte rase care desi au dimensiuni mai mari au si cerinte alimentare mai complexe.

Productia de carne – desi nu reprezinta obiectivul principal al acestei rase, calitatea carnii este recunoscuta in Spania, aceasta fiind una dintre cele mai cotizate pe piata. Iezii sunt sacrificati la 25 – 40 de zile, cu o greutate de 6 – 8 kg si un randament de 50 – 55 %.

b74cd4bc32b4dff41f1240b3f3eb7901Cresterea cabalinelor
Când vorbim de calul pur sange spaniol, vorbim de cea mai veche rasă din lume. Cunoscută şi sub denumirea de Spaniol Pur Sânge, această rasă de cai a reuşit să impună anumite standarde în concursurile de echitaţie şi nu numai. Caii din această rasă sunt recunoscuţi pentru eleganţa specifică. Au un aspect demn de un rege. Sunt animale uşor de dresat, inteligente, asimilând foarte repede tot ceea ce sunt învăţaţi. În multe ţări întâlnim rase care au fost încrucişate cu Andalusianul, folosiţi în concursuri de echitaţie, polo pe cai sau în diverse competiţii sportive. Sunt folosiţi adesea în concursuri de frumuseţe, excelând în săriturile peste gard.

Comentariile sunt închise.